banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Festival 2018   Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

In het Oecumenisch CityPastoraat Nijmegen is per 1 september 2018 een vacature voor cantor
Popkoor Popolo zoekt nieuwe leden
Kamerkoor Elnoséqué zoekt jou!
Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Ensemble Saudade zoekt een tenor en een sopraan
Het Uitvaartensemble Nijmegen is dringend op zoek naar een alt en tenor
Kamerkoor Decanto zoekt ervaren bassen, tenoren, alten en sopranen
Het Nijmeegs Vrouwenkoor zoekt nieuwe leden
Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Vocal Group NootScenario zoekt hoge sopraan
NAO zoekt allround zanger(es)
Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Het A.M.D.G.koor zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen
Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Kom zingen bij Sotto Voce!
A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen
Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
Noviomagum Wind Orchestra zoekt nieuwe leden

In het Oecumenisch CityPastoraat Nijmegen is per 1 september 2018 een vacature voor CANTOR m/v met bevoegdheidsverklaring II of gelijkwaardig
Interesse? Lees hier meer.
07-05

Popkoor Popolo zoekt nieuwe leden
Hoge en lage sopranen, tenoren, lage bassen en lage alten. Momenteel zijn wij in voorbereiding voor ons grote concert in november. Wij zouden het leuk vinden als je een keertje komt kijken/luisteren/meezingen op woensdagavond van 20:00-22:15 uur in Wijkcentrum de Burghardt in Nijmegen. Dus vind jij het leuk om te zingen? Meld je dan aan via onze website: Popkoor Popolo of via popoloinfo@gmail.com. Tot snel.
05-04

Sotto Voce zoekt bassen en tenoren
Kamerkoor Sotto Voce zoekt mannenstemmen (bassen en tenoren). Momenteel werken we aan een oude muziek-programma (Bach, Schütz) dat we zullen uitvoeren met begeleiding van authentieke instrumenten. We repeteren op dinsdagavond, bij Joachim & Anna, Groesbeekseweg 327, Nijmegen. Zie www.sottovoce.nl of mail naar info@sottovoce.nl
27-03

Ensemble Saudade zoekt een tenor en een sopraan
Saudade bestaat uit 7 zangers en wij zingen a capella vierstemmige volksliedjes uit de hele wereld. Als nieuwe tenor of sopraan is noten kunnen lezen of van blad kunnen zingen geen vereiste. Lef om vanuit je hart te durven zingen en een krachtige stem daarentegen wel! We nodigen je uit om vrijblijvend 1 van onze repetities bij te wonen en mee te zingen. Op de maandagavond zingen wij van 20:00 - 22:00 uur in het centrum van Nijmegen. Heb je interesse, laat het weten via FB of mail naar ensemblesaudade@outlook.com
19-03

Het Uitvaartensemble Nijmegen 'Stemmen van troost’ is dringend op zoek naar een alt en tenor
Stemmen van Troost Heb je koorervaring, kun je noten lezen en zelfstandig liederen instuderen? En is het zingen in een uitvaartkoor iets voor jou? Aarzel dan niet en neem contact op met onze dirigent Hans Meek, 06 20840994. Wij repeteren iedere eerste en derde woensdagmiddag van de maand. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten.
13-03

Het kleine kamerkoor Decanto in Nijmegen heeft plaats voor ervaren bassen, tenoren, alten en sopranen
Niveau: redelijk van blad zingen, goede oren voor zuiverheid, thuis studeren, doorzetten... Kamermuziek uit alle tijden met enige nadruk op oud. Repetitie op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de kapel van Joachim en Anna op de Groesbeekseweg. Neem contact op met onze dirigent Nico Huijbregts. E-mailadres: nico61@tele2.nl
27-01

Het Nijmeegs Vrouwenkoor zoekt nieuwe leden
In 2018 hebben we weer inspirerende plannen op muzikaal gebied, en jij kunt hier bij zijn, we zoeken namelijk nieuwe koorleden. Vooral hoge sopranen zijn van harte welkom. Maandag 15 januari 2018 is er een open repetitie!
We gaan voor het komend concert de Choral Hymns of Rig Veda zingen, op muziek gezet door Gustav Holst. Deze ode aan de natuur is geïnspireerd door de Vedas, de oudste religieuze geschriften uit het Hindoeïsme. Maar ook nieuwere, Duitstalige muziek voor vrouwenkoor van Jurgen Gollle staat op het programma. Meditatief en spiritueel. Een bijzonder programma voor het 35-jarig bestaan dat we dit jaar vieren.
Kijk voor de details op onze website en/of bel met Trees Wesselingh: 06 16 78 17 72.
08-01

Kamerkoor Elnoséqué zoekt jou!
Kamerkoor Elnoséqué houdt op 5 april weer een open repetitie. Kom ook meezingen en sfeer proeven! Je ben van harte welkom, om 20.00 uur in de Molenstraatkerk. Meer info of alvast bladmuziek ontvangen? Mail naar info@elnoseque.nl Meer info vind je binnenkort op elnoseque
15-12

Vocaal Ensemble Tissonant zoekt een sopraan en een bas
Vocaal Ensemble Tissonant bestaat sinds 1982 en heeft nu 18 leden. In de afgelopen jaren zong Tissonant klassiek repertoire uit de verschillende stijlperiodes en van vele verschillende componisten zoals bijvoorbeeld Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Morten Lauridsen, Josef Rheinberger, Ola Gjeilo, Eric Whitacre en Wilhelm Peterson-Berger. Repetities wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Meer info: wim.thomassen1@kpnplanet.nl en tissonant
10-11

Vocal Group NootScenario zoekt een hoge sopraan
Wij zingen in principe met 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 3 bassen en brengen vier- tot zesstemmige popmuziek, van Meghan Trainor tot Avicii en van Caro Emerald tot Clean Bandit. We brengen de nummers met een beetje theater en treden op zónder dirigent om meer contact met het publiek te kunnen maken. De zang wordt bij optredens muzikaal ondersteund door een gitarist, een basgitarist en een drummer.
Gezien de huidige leeftijdsopbouw van de groep zoeken we een jonge hoge sopraan (tot ca. 35 jaar). We repeteren op dinsdagavond in Wijkcentrum De Burghardt.
Voor meer info/aanmelding: www.nootscenario.nl / info@nootscenario.nl
27-10

Het Nijmeegs Amusements Orkest zoekt een allround zanger én zangeres die op projectbasis inzetbaar zijn. Onze vocalisten zijn geen lid van onze vereniging, maar worden wel als volwaardig onderdeel van het NAO gezien. Aangezien we een vereniging zijn staat er geen vergoeding tegenover (maar wel een hoop gezelligheid en muzikale kwaliteit) Inzetbaarheid in het najaar is een voorwaarde, vanwege onze jaarlijkse theatershow in november. Het repertoire loopt uiteen van pop, disco tot jazz, nederlandstalig en kleinkunst.
Repetities zijn op dinsdagavond vanaf 20:00 uur in Groesbeek. Vocalisten zijn niet iedere repetitie aanwezig. Per project wordt een repetitieschema gemaakt in overleg met de vocalisten die meedoen.
Voor meer informatie: nijmeegs amusementsorkest of stuur een mail naar secretariaat@nijmeegsamusementsorkest.nl
26-10

Capella Cumerana heeft vacatures voor 2 alten, 3 tenoren en 1 bas
Over Capella Cumerana
Capella Cumerana is een Nijmeegs koor dat op hoog niveau vespers in de Stevenskerk zingt (www.capellacumerana.nl). Het zingen in de prachtige akoestiek van de Stevenskerk is een onvergetelijke ervaring voor elke koorzanger. Het repertoire omvat koormuziek van de Renaissance tot heden. Het koor staat onder leiding van Jetty Podt. Van de koorzangers wordt verwacht dat zij zelfstandig hun partij instuderen alvorens de eerste repetitie. Ruime koorervaring is gewenst.
Als u belangstelling heeft om met Capella Cumerana mee te zingen, wordt u uitgenodigd om vrijblijvend een repetitie bij te wonen. Desgevraagd kunt u van tevoren de te repeteren bladmuziek ontvangen. Als deze kennismaking u bevalt wordt een auditie afgenomen. Contact via een van de koorleden of via Marjolijn Ankum (info@capellacumerana.nl).
14-09

Het A.M.D.G.-koor, centrum Nijmegen, zoekt versterking bij alle stemgroepen, met name sopranen
Het koor van de Petrus Canisiuskerk zingt elke even week om 10:30 uur de viering. Op het programma staat momenteel de 'Mass for four voices' van William Byrd; daarnaast ook heel veel motetten. We nodigen je uit eens vrijblijvend naar onze repetitie te komen op woensdagavond, 20:15 uur, in de Molenstraatkerk. Bel voor informatie 0654994799 of kijk op AMDG-koor
29-08

Olam Haba zoekt zangers en zangeressen
Olam Haba is een erg gezellig koor met een heel goede sfeer. Wij zingen onder andere vredesliedjes en liedjes uit het wereldmuziekrepertoire. Zo nu en dan treden we op, bijvoorbeeld bij bijeenkomsten die vrede in de wereld willen brengen. Wij verwelkomen heel graag nieuwe leden en uiteraard zijn mannen ook meer dan welkom! Wij zingen op maandagavond in ’t Hert aan de Thijmstraat in Nijmegen. Voor meer informatie mail naar Miekehydra@gmail.com. Wij hopen op veel reacties!!!
18-08

Kom zingen bij Sotto Voce!
Nog nooit was het zo'n goed moment om lid te worden van kamerkoor Sotto Voce! We zijn net begonnen met het instuderen van een nieuw en bijzonder programma, dat een laatmiddeleeuwse sfeer heeft en op andere momenten onmiskenbaar modern is. Wil je daaraan meedoen? Dat kan. We staan open voor alle stemgroepen; vooral tenoren zijn zeer welkom.
We oefenen wekelijks op dinsdagavond in verzorgingshuis Joachim en Anna, Groesbeekseweg 327, Nijmegen.
Meer weten? Kijk op www.sottovoce.nl of mail info@sottovoce.nl
23-03

A-capella mannenkwartet De Verheffing zoekt een tenor
De Verheffing bestaat uit vier mannen die met veel plezier werken aan een repertoire bestaande uit veelal eigen vierstemmige bewerkingen van pop- en jazz klassiekers (Walk on the wild site, Perfect Day; When I am 64; Autum Leaves; etc. etc.). We zoeken ter aanvulling een tenor tussen de 45 en 60 jaar die zelfstandig muziek in kan studeren. We oefenen elke donderdag in Nijmegen centrum met om de week een repetitor. De repetitie wordt afgesloten met een heerlijk biertje. We treden elk jaar verschillende keren op. Als je interesse hebt kunt je contact opnemen met Theo van Rijn (0623255539), of Wim van Lankveld (0613759864).
05-03

Vrouwenkoor 4Tune uit Malden zoekt uitbreiding
Vrouwenkoor 4Tune bestaat uit 32 enthousiaste zangeressen die elke woensdagavond repeteren in basisschool 'de Vuurvogel' te Malden. Het koor heeft een uitgebreid repertoire van modern, musical, pop naar licht klassiek. Het koor zingt zowel a capella als met pianobegeleiding. Hoewel alle zangeressen welkom zijn zoeken wij op dit moment vooral hoge sopranen en lage alten om de stempartijen te versterken. Het hebben van koorervaring is een pre maar niet verplicht. Kom eens langs om mee te zingen tijdens een repetitie en ervaar de gezellige sfeer. De repetities beginnen om 20:00 uur. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met José Derksen, 024 6417534
11-01

Joods koor Hatikwa daagt je uit om een keer mee te zingen!
Hatikwa is in 2003 opgericht. Het is een Nijmeegs koor met een joods geluid: we zingen joodse muziek uit verschillende culturen in o.a. het Jiddisch, Hebreeuws en natuurlijk ook in het Nederlands.
Joodse muziek... maakt soms weemoedig en is óók vrolijk, vitaal en levendig. Net zo levendig als ons koor waarvan Gerard Schoren de gedreven dirigent is; we repeteren onder zijn leiding wekelijks op dinsdagavond in Wijkcentrum ’t Hert’ in hartje Willemskwartier.
Jaarlijks treden we een aantal malen op en voeren ons publiek mee met de klanken van de joodse muziek, meestal met begeleiding van ensemble ‘Klezmore’.
In het koor is ruimte voor dragende stemmen in alle zanggroepen, maar tenoren en sopranen zijn extra welkom. Je bent van harte uitgenodigd om de ontspannen en muzikale sfeer te komen proeven: ga de uitdaging aan en zing gerust een keer mee! Op 6 september a.s. is er een openbare repetitie. Graag tot ziens bij Hatikwa! koor hatikwa ensemble klezmore
23-08

Jeugdkoor Smile zoekt nieuwe leden
Wij zijn Jeugdkoor Smile, al bijna 30 jaar komen wij elke vrijdag bij elkaar om met al onze jonge koorleden te gaan zingen. Momenteel bestaan we uit twee koren, The Young Kids en The Young Voices. The Young Kids is voor kinderen van 6 tot 11 jaar en The Young Voices is voor kinderen van 12 tot 25 jaar. We zijn op het moment hard op zoek naar nieuwe leden voor beide koren! Hou jij van zingen en gezelligheid? Kom dan gerust een keer langs om te kijken of The Young Voices of The Young Kids iets voor jou is! Onze repetitietijden zijn voor The Young Kids van 17:00 tot 18:00 en voor The Young Voices van 18:15 tot 19:45 op vrijdagavond. We repeteren in wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cipressstraat 154 in Nijmegen.

Het repertoire voor The Young Kids bestaat uit leuke (voornamelijk) Nederlandstalige liedjes, die bekend (Mag ik dan bij jou?) en minder bekend zijn (De griezelige tovenaar). De kinderen kunnen zelf aangeven welke liedjes ze leuk vinden en we proberen bij ze aan te sluiten door bijvoorbeeld liedjes uit bekende films te zingen (Diep in de zee van De kleine zeemeermin en Do Re mi van The Sound of music).

Voor The Young Voices bestaat het repertoire uit hedendaagse, driestemmige popnummers. Ook hier kunnen de koorleden zelf aangeven welke nummers ze graag willen zingen. Voor meer informatie kan je ons bellen: 06-401 75 859 (Bernardine van Hees), 06-420 27 536 (Judith Duenk), 06-440 25 742 (Anne Linnenbank), mailen: info@jeugdkoorsmile.nl, onze website jeugdkoor smile bezoeken of op onze facebookpagina kijken: Jeugdkoor Smile, The Young Voices.
Geïnteresseerden kunnen ook altijd gewoon langskomen en de eerste vier repetities gratis meedoen om te kijken of ze het leuk vinden. We hopen je snel te zien bij Jeugdkoor Smile! :)
25-04

Cantorij van de Stevenskerk (Nijmegen) zoekt zangers
De cantorij van de Stevenskerk is een koor met op dit moment 16 leden. Voor alle stemgroepen zijn wij op zoek naar enthousiaste zangers. We zingen voornamelijk vierstemmige Nederlandstalige kerkmuziek; daarnaast werken we aan kerkelijk repertoire uit de hele breedte van de koorliteratuur.
De vieringen in de Stevenskerk worden georganiseerd door het OCP, Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen. Het OCP is niet gebonden aan een kerkgenootschap maar wil juist ruimte bieden, aan mensen van uiteenlopende religieuze achtergrond en kerkelijke kleur. Aan de vieringen wordt muzikaal meegewerkt door de Stadsorganist van Nijmegen, Jetty Podt, en organist Joost Langeveld. De cantorij staat onder leiding van Stevenscantor ......
De cantorij repeteert elke maandagavond in de kerk (20-22 uur) en zingt eens in de twee weken in de dienst. Een keer meezingen? Neem contact op via onze site: ocp-nijmegen
12-01

Noviomagum Wind Orchestra zoekt nieuwe leden
Wij zijn een symfonisch blaasorkest voor gevorderde amateurmuzikanten (vanaf C-niveau) en zijn op zoek naar nieuwe leden op verschillende instrumenten. We hebben 3x per jaar een concertserie, meestal rond een bepaald thema. Momenteel zijn we op zoek naar bespelers van Besklarinet, Hobo, Trompet, Hoorn, Trombone, Euphonium, Bb/Eb Tuba, Contrabas, (Melodisch) Slagwerk. Ook met andere instrumenten ben je welkom om mee te spelen op maandagavond, 19:45 in Basisschool de Klokkenberg, Kopseweg 7 in Nijmegen. Kijk eens op www.nmwo.nl of mail naar secretaris@nmwo.nl.
28-12