banner naam

Introductie   Agenda   Cursussen/Workshops   Vraag   Aanbod   Koren   Orkesten   Links Scratch Muziekdag


VACATUREBANK voor koren en orkesten

Mail uw oproep naar info{at}nijmegenmuziekstad.nl

Vrouwenkoor Between Two Rivers zoekt dirigent(e)
Vocal Group NootScenario zoekt zangers (m/v)
Koor Surplus zoekt versterking in alle stemgroepen
Vocal Group Revolt zoekt leden!
Koor de Heese Stemmen zoekt tenoren en bassen
I Cantatori: enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
A capellagroep HoogWater zoekt een nieuwe dirigent!
Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Drummer/percussionist gezocht door Vocal Group NootScenario
Kamerkoor Poco Più zoekt bassen en tenoren
Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden

Vrouwenkoor Between Two Rivers zoekt een nieuwe dirigent(e)
Klik hier voor meer informatie.
15-11

Vocal Group NootScenario zoekt zangers (m/v) Nootscenario
Zingen met een beetje theater. Het publiek meenemen in het nummer. Regelmatig optreden en werken aan een grote theatervoorstelling. Lol maken met een kleine, enthousiaste groep. Repeteren op dinsdagavond in Nijmegen. Welkom bij NootScenario! Kom je ons versterken? Wij zoeken nieuwe leden voor al onze stemgroepen: sopraan, mezzo, hoge alt, lage alt, tenor en bas. Onze muzieksmaak strekt zich uit van Muse tot Boudewijn de Groot en van Pink tot Justin Timberlake.
Op 12 en 19 oktober houden wij een open repetitieavond. Jij kunt kennismaken met ons en wij met jou! Je bent na aanmelding via info@nootscenario.nl van harte welkom om 20:00 in wijkcentrum Ark van Oost (Cipresstraat). Meer informatie over ons vind je op www.nootscenario.nl
1-10

Koor Surplus zoekt versterking in alle stemgroepen
Koor Surplus – hét koor voor de ambitieuze 50-plusser – is in 2003 opgericht door dirigent José Doodkorte. Het doel was en is een podium te creëren voor zangers die weliswaar op leeftijd zijn, maar nog fit en goed bij stem zijn. Het koor wil zich profileren in werken van allure uit het klassieke en lichtere repertoire op een ambitieus concertniveau. We zijn inmiddels weer enthousiast gestart met de repetities. Qua ledental zijn we de corona-periode prima doorgekomen, maar we kunnen toch versterking van alle stemgroepen gebruiken. Zie voor meer informatie: www.koorsurplus.nl.
30-08

Vocal Group Revolt zoekt leden!
In september 2021 start voor Vocal Group Revolt het derde koorseizoen! We zijn een groep jonge, enthousiaste zangers en zangeressen. We werken samen aan een variërend, vernieuwend en pakkend repertoire. We zingen vooral popmuziek, maar we maken ook uitstapjes naar musical, rock, folk etc. We repeteren elke maandagavond in Café The Shuffle (Nijmegen-Oost).
Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe leden om bij ons koor aan te sluiten. De minimale leeftijd om aan te sluiten is 18 jaar. In september zijn er (4) open repetities en kun je gratis deelnemen. Heb je interesse? Meld je dan aan via vocalgrouprevolt@gmail.com. Ook kun je ons volgen via facebook vocalgrouprevolt , instagram vocalgrouprevolt en ons Youtubekanaal
31-07

Koor De Heese stemmen zoekt tenoren en bassen
De Heese Stemmen is een vrolijk gemengd koor uit de wijk Hees. Het koor is in 1996 als wijkinitiatief begonnen en is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiast koor met 20 leden uit Nijmegen en omgeving. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Pieter Zwart. Het repertoire bevat meerstemmige liederen uit de klassieke, de lichte en de wereldmuziek.
Het koor oefent elke dinsdagavond van 20:00 tot 22:00. Locatie: Antonius Abtkerk, Dennenstraat 125 6543 JR Nijmegen (het koor start weer op 7 september 2021) Tenoren en bassen zijn welkom op ons koor. Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Auke Klomp, mail: klompsr@hotmail.com
De Heese Stemmen
26-06

Enthousiaste zangers (m/v) in alle stemgroepen gezocht
De leden van I Cantatori staan te popelen om weer aan de slag te gaan en het liefst doen we dat met wat meer mensen. Daarom zijn we op zoek naar zangers en zangeressen in alle stemgroepen.
Wij zijn een klein koor dat elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur repeteert onder leiding van Norbert Bartelsman. We richten ons vooral op 3- en 4-stemmige muziek uit de Renaissance en Barok.
We geven zo’n twee concerten per jaar en doen mee aan evenementen zoals Podium van de Stad. Een impressie van ons laatste optreden in de Stevenskerk is te vinden op onze website www.cantorij.nl onder het kopje ‘Geschiedenis’. Ervaring is welkom maar enthousiasme vinden we het belangrijkste. Benieuwd of het wat voor u is? Na de zomervakantie willen we graag weer beginnen en we nodigen u uit om te komen luisteren of, zo u wilt, mee te zingen tijdens onze repetitie in Wijkcentrum de Schakel (Archimedesstraat 9) in Nijmegen. U kunt ook mailen naar onze secretaris voor meer informatie: i.cantatori.nijmegen@gmail.com
24-06

A capellagroep HoogWater zoekt een nieuwe dirigent!
HoogWater is een Nijmeegse a-capella groep. We zijn met 3 mannen en 6 vrouwen en zingen een veelzijdig repertoire van lichte muziek. Van vrolijk en swingen tot rustig en wat meer serieus. We zingen zowel Nederlands- als Engelstalig. HoogWater treedt regelmatig op in de regio in Nijmegen en daarbuiten. We repeteren op maandagavond.
Ben je enthousiast, nieuwsgierig of heb je interesse? Neem dan contact met ons op!
Facebook: hoogwateracapella; e-mail: hoogwaternijmegen@gmail.com
10-11

Salonorkest Symphonia is op zoek naar strijkers en een hoornist
Salonorkest Symphonia telt 18 enthousiaste amateur-musici, die onder leiding van Miriam Westgeest mooie en gezellige muziek laten klinken uit het klassiek repertoire, zoals melodieën uit operettes, walsen, marsen, tango's en liederen. Het orkest kent de volgende instrumenten: viool, cello, piano, accordeon, fluit, klarinet, hobo, tenorsaxofoon en (gast)hoorn. Repetities: maandagavond 19:30-21:30 in wijkcentrum de Schalmei. Heb je interesse, kom tijdens de repetitie avond luisteren en/of meespelen.
Info en aanmelden via www.salonorkestsymphonia.nl
7-03

Drummer/percussionist gezocht door Vocal Group NootScenario
Wij zingen met 5 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 3 bassen en brengen vier- tot zesstemmige popmuziek, van Meghan Trainor tot Avicii en van Caro Emerald tot Clean Bandit. De zang wordt bij optredens muzikaal ondersteund door een drummer/percussionist, gitarist, een basgitarist en soms een pianist. We treden ca. 6 x per jaar op in of rond Nijmegen. De dinsdagavond voorafgaand aan een optreden, hebben we een Generale Repetitie met de muzikanten in wijkcentrum De Burghardt in Nijmegen. Voor meer info/aanmelding: www.nootscenario.nl/ info@nootscenario.nl
03-10

Kamerkoor Poco Più zoekt uitbreiding
Kamerkoor Poco Più heeft plaats voor drie bassen en twee tenoren. Ons koor zingt twee concerten per jaar en streeft ernaar bijzondere projecten te realiseren. We werken serieus in een goede en gezellige sfeer. Thuis studeren is noodzakelijk. Voor uitgebreide informatie zie www.pocopiu.nl
09-06

Gemengde Zangvereniging Cantemus zoekt leden
Als u het leuk vindt om in een koor te gaan zingen: bij Cantemus is nog plaats bij alle stemgroepen, maar vooral bij de tenoren en bassen. Iedere dinsdag wordt er met 40 leden gerepeteerd van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Schakel in de Archimedesstraat in Nijmegen. In een gezellige sfeer zingen we zowel popmuziek als klassieke muziek. Nieuwkomers worden begeleid.
Voor meer informatie: www.cantemusnijmegen.nl
Secretariaat: cantemus.secr@gmail.com; Fokkelien 024-3784708 of Mieke 06-49608160
1-03